Ge mig tips



Så ja.. jag vill alltså ha massor med tips! Så sammanställer jag allt i en annan video sen. ÖS!!


Kommentarer
Postat av: lisawho

Hmm, svår "fråga". Men jag skulle nog säga att genom att tänka att alla gör misstag och alla är vi människor så är det lättare att inte döma. Lite kort och samlat sådär :)

Svar: jo men det är ju så lätt att typ om nån varit otrogen eller dylikt, snott massa killar att bara tänka bort det :/
sofiastarstrukk.blogg.se

2013-05-15 @ 17:30:53
URL: http://glossfashion.com/lisawho/
Postat av: Elin

Börja prata med folk och skaffa dig en egen uppfattning, oavsett om du har hört något om dem eller att de kanske inte ser ut som "din typ" av människor! Jag tror att man lär sig mycket av att umgås med många olika sorters människor :)

Svar: jo det är ju sant
sofiastarstrukk.blogg.se

2013-05-15 @ 19:16:46
URL: http://sixpacks.blogg.se
Postat av: erica

tänk inte på dig själv som bättre än alla andra. vet inte om du gör det eller ej men det är väl en bra sak.

eller så håller du det bara för dig själv istället, för jag antar att det är svårt att sluta om man kanske är en sådan person. jag är inte en dömande person och har aldrig varit så jag har inte det problemet

Svar: alltså jag tror att alla är dömande på ett eller annat sätt. Har någon varit elak mot sin kompis, ogillar man ju den människan på en gång (oftast) och då är man ju dömande.. så jag vet inte ens om det går att bli av med helt.
sofiastarstrukk.blogg.se

2013-05-15 @ 23:09:21
URL: http://ericaellys.blogg.se
Postat av: Emelie Wahlund

Jag brukar tänka att jag inte vet anledningen till varför dom gjort som dom gjort. Finns ett bra talesätt "You know my name, not my story"..

Svar: ja sen kanske man ska sluta bry sig om andra också haha :| då slipper man sådana problem
sofiastarstrukk.blogg.se

2013-05-15 @ 23:23:33
URL: http://emeliewahlund.se/
Postat av: Anonym

jag brukar basera mitt icke dömande som jämförbart med tålamod. och en jävla pli på att hålla käften stängd ^^ oftast då hinner man få en uppfattning om en person, och då istället kan döma den för det :3

2013-05-16 @ 00:01:04
Postat av: My

Riktigt svår fråga.

Men jag antar att det gäller att försöka se det bästa i människor. Tänk att varje människa åtminstone förtjänar en chans att visa sitt inre.
Sedan, om nu personen inte faller dig i smaken så är det väl förmodligen så att man inte fortsätter hänga, men då vet man i alla fall att man gett det en chans.

Jag tror absolut att man kan sluta vara dömande om man tränar på det, så det är nog inte så att det är kört.

Man kan ju ta detta töntiga ordspråk:
"Behandla andra som du själv vill bli behandlad".
Jag antar att du själv tycker att det är orättvist om människor dömer dig så fort utan att faktiskt lagt ner tiden på att skapa en egen uppfattning om dig, så försök att skapa din egen uppfattning om andra människor, oavsett vad du hört från andra.

Men ja, det är väl det. Och så en hel del tålamod!

Svar: haha tålamod är så inte min starka sida!
sofiastarstrukk.blogg.se

2013-05-16 @ 09:23:19
Postat av: Amanda

Jag har blivit så mycket bättre på att inte döma folk och det här är vad jag gjort:

- Om någon snackar skit om en person, och du tycker samma sak- försök att bara sitta tyst och humma lite/nicka, säg INGENTING. Det är svårt i början dock..

Nu har jag även börja ifrågasätta mina vänners skitsnack, men inte till den gräns att det blir tjaffs.. eller flika in med en kommentar som att "aha, jag tyckte hon var bra iallafall" tex.

- Om du ser folk du inte gillar- ignorera dom totalt eller små-le lite om ni får ögonkontakt. Att titta snett eller dylikt har gjort att jag blivit en mer hatisk person, men nu när jag bara låter folk jag inte gillar gå förbi, försvinner allt hat.. man bara släpper det.

- Börja ge komplimanger! Massor! det är bra att komplettera med det dömande/hat man har, och tillslut övergår det på nått sätt till gillande av människor. man liksom slutar bry sig om de man ogillar och uppskattar de man gillar...

- om någon gjort någon obegripligt som är hatiskt mot någon annan, brukar jag utan att vara arg, lugnt fråga personen varför den gjorde just så, att det "kan ju såra andra och så"...

- Om folk snackar skit om personer jag inte känner, men har hört saker om, brukar jag bara säga "aja, men jag känner inte dom..."

- brukar tänka "shit vad har hon på sig?!?! omg... men ok... alla får ha vad dom vill. hon är ju modig iallafall" och för att inte visa mitt dömande, BARA tänka för mig själv, INTE ge blickar, och bara le. På så sätt tänker jag att det är dennes ensak, inte min. Och att det bara är rent utav taskigt att ge blickar.
Och om någon kommenterar typ dens kläder med "omg såg du hur hon såg ut?!?!" brukar jag bara svara med "ah, jag såg.."

Jag vet att det är SKITJÄKLASVÅRT i början, typ ja, omöjligt. Men alltså jag började bara med att inte fylla i när vänner snackade skit, ignorera människor jag ogillar, le mera, tänka att jag inte har med personer att göra som klär sig si eller så eller ligger runt... och bara fokuserar på det som jag mår bra av, fast det kommer efter allt det där.

Sorry om jag skrev så långt, men var ju bara tvungen :)

Svar: Det här är skitbra tips!!!!!!
sofiastarstrukk.blogg.se

2013-05-21 @ 19:33:56
Postat av: mb

amanda kom med bra tips :) jag tror att anledningen till att vi öht ÄR dömande är för att man i grund och botten är lite olycklig själv. hade man varit 100% lycklig hade man gett fan i hur folk ser ut/pratar/osv.
och sen kan du försöka analysera personernas handlingar. tex om någon har varit otrogen, då är det antagligen för att personen är osäker. och det här med att tjejer generellt snackar skit om varandra - det har ju att göra med hur könsrollerna ser ut. vi får lära oss från ung ålder att som tjej måste man vara duktigast/bäst för att kunna "tävla" med killarna, vi får höra att "fan vad du är skön, du är lite grabbig" att vara tjej ses som lite sämre och därför är tjejer mer bitchiga. tyvärr. detta kan bara stoppas om man aktivt kämpar emot dessa impulser, som amanda säger, och försöker komma ihåg att du är BÄST som du är, och du behöver inte tävla med någon, att någon har på sig fula kläder/är otrogen har inte med dig att göra och den personen kanske är lycklig i de kläderna eller olycklig och därför är otrogen. hur som helst är det viktigt att vi har eachothers backs, och inte låter någon trampa på oss och inte heller låter oss själva trampa på någon. men soms agt, amandas tips låter bra som början!

Svar: låter jättebra, dock så tror inte jag personligen att det handlar om man är lycklig eller ej. För lycklig är man i korta stunder/perioder i livet, det varar inte för evigt! men jag tror det handlar om, som du säger att vi får lära oss det från början att det är ok. och att det beror på hur vi tycker om oss själva!
sofiastarstrukk.blogg.se

2013-05-23 @ 11:13:57
Postat av: camilla

åh, under gymnasiet har jag gjort precis som amanda skrev och det har gjort livet lättare. jag kommer ihåg när jag gick i tvåan var det ett gäng i ettan som vi alltid bråkade med, och jag mådde egentligen så dåligt över det för jag ville inte göra någon upprörd. men då vände jag på det hela, och nu försöker jag bara yttra mig positivt om människor. det är roligare att göra folk glada än att få arga blickar tillbaka, förstås.

Svar: åh vad kul att höra! starkt av er båda att lyckas med det också! cred! :*
sofiastarstrukk.blogg.se

2013-05-28 @ 21:59:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0